+386 (0) 41 612-915

Get in touch

EMS storitve

SMD sestavljanje

Dve avtomatski liniji za sestavljanje SMD vezij z AOI 3D kontrolo

Na voljo imamo dve avtomatski liniji za SMD spajkanje z dvema optičnima inšpekcijama AOI 3D, kar nam omogoča hitro proizvodnjo brez napak. AOI kontrola je ena izmed pomembnih korakov kakovostne izdelave SMD komponent.

AOI kontrola

Avtomatska optična 3D kontrola SMD komponent

AOI –  avtomatiziran optičen pregled izvajamo s SAKI BF 3di. Strojna oprema, ki zagotavlja hiter in visoko natančen pregled. Model 3D AOI 3Di-LS2 s kamero velikosti 12 μm je zasnovan za izboljšanje proizvodnje, povečanje učinkovitosti procesa in povečanje kakovosti izdelkov. Inovativna optična glava in stranska kamera ponujata najvišjo raven zmogljivosti pregleda v industriji z obsegom merjenja višine v 3D načinu do 40 mm. S temi zmožnostmi Sakijeva serija 3Di-AOI izpolnjuje zmožnosti in prilagodljivost inšpekcij, ki daleč presegajo standardne postopke inšpekcij SMT z natančnostjo, hitrostjo in enostavnostjo.

Prednosti:

  • Učinkovito odkrivanje napak z mikročipi z majhnimi deli.
  • Merilno območje višine je do 40mm z aktivno tehnologijo projekcij.
  • Vzorec površine se lahko meri iz vseh štirih smeri, brez mrtvega kota.

THT sestavljanje

Asembliranje manjših in srednje velikih ter prototipnih serij

Proizvodnja THT opremljanja poteka ročno z »lead free« spajkalno žico. Na podlagi več kot deset let izkušenj na področju polaganja THT komponent našim strankam pomagamo ob načrtovanju, izpeljavi projekta do končnega izdelka.

Linija za lasersko označevanje tiskanih ploščič

Linija za lasersko označevanje tiskanih vezij, podjetja ASYS, se uporablja za ustvarjanje in označevanje črtne kode oz. serijske številke na tiskano vezje. Te so namenjene sledljivosti izdelka od proizvajalca do končnega potrošnika. Že dlje časa so te kode prisotne v industriji logistike in trgovine. Mednarodne smernice in standardi zadnje čase zahtevajo izdelke označene z črtnimi kodami.

Črno koda vžgemo direktno na površino tiskane vezja, zato postane zelo odporna na različne mehanske poškodbe in druge vplive. Omogočamo tudi sledljivosti označenih tiskanih vezij, skozi našo celotno proizvodnjo.

Za označevanje lahko uporabimo različne 1D (črtne kode) in tudi dve 2D kodi, DataMatrix in QR koda, ki ju lahko uporabljamo za različne namene.

Prototipna linija

Za spajkanje prototipnih SMT tiskanih vezij uporabljamo polavtomatsko linijo LPKF. Linija LPKF je polavtomatski polagalnik za profesionalno opremljanje prototipnih  in maloserijskih tiskanih vezij s SMD komponentami. Omogoča nam hitro in natančno polaganje SMD komponent. S pomočjo štiri smerne tipkovnice lahko nadzorujemo vsak korak delovnega procesa.

želite sodelovati z nami?

Pošljite nam vaše vprašanje

3 + 9 =